Sfeervol Koffie - Theehuis in een eeuwenoud muizentorentje aan de Linge

in een eeuwenoud muizentorentje           aan de Linge 

Shoppen en kijken in Leerdam, bijzondere winkels en mooie galerijen:

* de Koppelhoeve *

Een delicatessewinkel, van versgebrande noten, pinda's, (h) eerlijke kaas en vleeswaren. De geur van versgebrande pinda's komt je tegemoet. Om een keuze te maken uit de vele kaassoorten, word u geadviseerd door Jan en Annemiek, zij laten u graag proeven. Openingstijden: ma: 11:00 - 18:00 di-do: 9:00 - 18:00 vr: 9:00 - 21:00 za: 9:00 -17:00  

                               Kerkstraat 48, 4141 AX,  Leerdam  tel: 0345 610 019   

                                           http://www.facebook.com/De-Koppelhoeve-590408684442452/pho


* Hofje van mevrouw van Aerden *

De combinatie van Hollandse degelijkheid, Franse elegantie en een tikje Rococo maken het Hofje van Aerden uniek. Naast de prachtig binnen- en buitentuin beschikt het Hofje over een zeer unieke collectie schilderijen van 17e-eeuwse Hollandse meesters.

Het Hofje is op woensdag en zaterdag geopend van 13:00 - 17:00 uur

  

Groepen vanaf 10 personen kunnen op afspraak ook buiten deze tijden het Hofje bezoeken van dinsdag t/m zaterdag. 

Kerkstraat 67, 4141 AV,  Leerdam  tel. 0345 - 61 40 19  http://www.hofjevanaerden.nl/


* Auberge des Reves * 

Een schitterende winkel, persoonlijke aandacht voor elke klant, of je nu   komt voor een potje verf, een kastknopje of voor een eettafel. Ze zijn pas    tevreden als jij het ook bent!  Daar kun je een steeds wisselend deel van                                                        de collectie bekijken van Annie Sloan Chalk Paint 

                                                                               Kerkstraat 91, Leerdam    http://www.aubergedesreves.nl

* Royal Leerdam Crystal Fabriek en Winkel *

De hitte van de ovens, de vonkenregens, de intens rode kleur van het warme stroperige materiaal en de intensieve samenwerking tussen de glasblazers is voor iedere bezoeker een onvergetelijk en adembenemend schouwspel. Het creëren van een kristalobject oogt niet alleen erg spectaculair, ook het noodzakelijke ambachtelijke vakmanschap zal door niemand worden betwist. Op zoek naar een origineel idee voor een     dagje uit met vrienden, familie of zakelijke relaties? Royal Leerdam                                                       Crystal biedt een onvergetelijke ervaring.

                                         Lingedijk 8, 4142 LD, Leerdam 0345-636545   email: info@royalleerdamcrystal.nl 

http://www.royalleerdamcrystal.nl/


* Nationaal Glasmuseum * 

In het Nationaal Glasmuseum worden het hele jaar door afwisselende tentoonstellingen georganiseerd. Historische en verhalende exposities nemen u mee terug in de tijd. Hedendaagse en experimentele tentoonstellingen geven een blik op de toekomst van de glaskunst. Daarnaast is het Nationaal Glasmuseum het eerste museum in Nederland dat zijn hele depot opengesteld heeft voor publiek. Hierin bevindt zich de mooiste en grootste (Rijks)collectie Nederlands glas van 1850 tot heden. Grote namen als Copier, Heesen en Meydam komen hierin terug. In het Transparante Depot wordt u overdonderd door glas, met bijna 10.000 objecten is dit de schatkamer van het museum!!

Lingedijk 28-30, 4142 LD, Leerdam  0345-614960  http://www.nationaalglasmuseum.nl/


* Glasblazerij * 

In het centrum van de Glasblazerij van Nationaal Glasmuseum staat een grote smeltoven, waar zand, kalk en soda samensmelten tot een hete glasmassa. Een bijzonder proces om eens van dichtbij mee te maken.

Sundsvall 2, 4141 MP, Leerdam 0345-614960   http://www.nationaalglasmuseum.nl


* Bogerd's Galerie * 

Uitgebreide en misschien wel mooiste hoedencollectie/zaak  van Nederland. De bekendste merken, maar ook een eigen hoedenlijn. In het smaakvol ingerichte atelier zijn zij in staat elke hoed of baret te garneren naar wens, zo krijgt u uw persoonlijke hoed.   

                                                                                        Vlietskant 11, Leerdam 0345-535516 info@bogerdsgalerie.nl                                                                                                             http://www.bogerdsgalerie.nl


* Effe Anders * 

Zoek je een leuk en origineel kado voor een speciale vriendin, kennis of gewoon voor jezelf, dan moet je hier zijn. Een winkel voor ieder wat wils. Sjaals, tassen, speciale kaarsen, oorbellen, ringen en horloges van het merk lxxxi, Riverdale sfeerlichtjes of badkamerartikelen. Kun je niet kiezen dan is een kadobon een goed alternatief.

                                                                                        Geopend di-vr van 10.00 tot 17.30 uur za van 9.30 tot 17.00 uur

                                                                                      Vlietskant 18, Leerdam info@effeandersleerdam.nl  

* Tommy style * 

Altijd de mooiste seizoensbloemen in de winkel voor een echt onderscheidend bruidsboeket, persoonlijk rouwwerk of gewoon lekker thuis op de vaas. Deze winkel is vol inspiratie, waar zij ook graag over hun (maat)werk vertellen. Ook zijn er woonaccessoires en mooie planten te vinden.

                                  Kerkstraat 13, 4141 AT Leerdam    http://www.tommybloemen.nl


* Ambachtsbakker de Jager * 

Ambachtsbakker de Jager bakt brood en banket op een eigentijdse manier. Dit staat centraal bij Ambachtsbakker de Jager. Natuurlijk zijn kwaliteit en service bij hen tiptop in orde. Dit alles dankzij een vooruitstrevende aanpak, met innovatieve producten en een goed machinepark. 

Kerkstraat 1, 4141 AT Leerdam Centrum
Tel. 0345-612327    info@bakkerijdejager.nl
                                                   http://www.bakkerijdejager.nl

 

Openingstijden

maandag
gesloten
dinsdag
gesloten
woensdag
gesloten
donderdag
gesloten
vrijdag
11:0016:30
zaterdag
11:0016:30
zondag
gesloten
Wijzigingen hierin voorbehouden!!